Blog

TAO kedvezmények

TAO kedvezmények

Idén is május 31-e a társasági adó kalkuláció bevallási határideje a gazdasági társaságoknak. Jelen cikkünkben tisztázzuk, hogy milyen vállalatok kötelesek megfizetni a TAO-t, illetve összegyűjtöttük az adóalap csökkentő tételeket.

bővebben
Éves beszámoló 2024

Éves beszámoló 2024

A számviteli törvény és a gazdasági események elszámolásának szabályai évről évre folyamatosan változnak, ez pedig nagy hatással van a gazdasági év lezárására is. Ezekre a változásokra minden esetben érdemes felkészülnünk. Jelen cikkünkben összefoglaljuk nektek a legfontosabb tudnivalókat és változásokat a 2024-es éves beszámoló kapcsán.

bővebben
Transzferárak

Transzferárak

Mi is az a transzferár?

A legtöbb gazdasági ügylet árát maga a piac alakítja ki, a piacon szereplő független felek között ennek következtében jön létre a piaci ár, mely mindig a kereslet, a kínálat és egyéb gazdasági hatások függvényében változik.

bővebben
SZJA tervezet

SZJA tervezet

SZJA Bevallás Az eSZJA-oldalon már március 15-e óta elérhetőek a bevallási tervezetek, minden új év új kihívásokat és lehetőségeket nyújt adózás szempontjából, mind a magánszemélyeknek, mind a vállalkozóknak, mind pedig a mezőgazdasági őstermelőknek.  Mi után...

bővebben